MFA Stokhasselt – Tilburg

Dit project betreft de nieuwbouw van een multifunctionele accommodatie in opdracht van Gemeente Tilburg. Tijdens zowel het planvormings- als het ontwerptraject Coresta heeft het proces- en projectmanagement voor Gemeente Tilburg uitgevoerd. Waarbij alle proces partners zowel diensten als werken zijn geselecteerd middels  Europees  of gemeentelijk aanbestedingsbeleid. Daarnaast is gezorgd dat de aspecten geld, organisatie, tijd, informatie en kwaliteit naar tevredenheid van Gemeente Tilburg zijn verwezenlijkt. Verder diende Coresta tijdens dit ontwerptraject de participanten en vooral de tegengestelde belangen van participanten (gebruikers, Gemeente Tilburg en ontwerpteamleden) op één lijn te krijgen en te houden.

Tijdens de uitvoering en nazorg is Coresta directievoerder geweest. Hierbij is gezorgd voor een goed lopend bouwproces. In de nazorgperiode zijn alle restpunten van aannemers opgelost en de (aanvullende) wensen van gebruikers verwerkt, waardoor de gebruikers in augustus 2011 een compleet op hun wensen afgestemd gebouw in gebruik hebben kunnen nemen.

De accommodatie is een verzamelgebouw waarin 5 gebruikers uit de wijk Stokhasselt gezamenlijk zijn gehuisvest. Deze gebruikers zijn 2 basisscholen (Katholieke basisschool De Regenboog en Islamitische basisschool Aboe El-Chayr), kinderopvang (Kinderstad), consultatiebureau (Thebe) en Gemeente Tilburg afdeling Sport.

MFA Stokhasselt is een gebouw dat ontworpen is met een duurzaam karakter. De buitengevel is een uitgekiende combinatie van lariksplanken die het gebouw een natuurlijke uitstraling geven en aluminium panelen die het gebouw een moderne uitstraling geven, waardoor het gebouw zeer goed in de omgeving past.
Verder is er een warmtepomp geïnstalleerd die in de zomer gebruikt kan worden als koeling.

Vanwege de tegengestelde belangen van de 2 basisscholen, is bij dit gebouw op een slimme wijze met zonderingen gewerkt. Het gebouw is verder zo ontworpen dat er meerdere hoofdingangen zijn. Zo heeft iedere participant zijn eigen identiteit kunnen behouden en is het gelukt alle partijen volledig naar tevredenheid bij elkaar in één gebouw te krijgen.